28.5.2024Predsjedateljica Krišto otvorila konferenciju „Pristupni pregovori BiH s EU“

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto otvorila je u Sarajevu konferenciju pod nazivom "Pristupni pregovori Bosne i Hercegovine s Europskom unijom“. Konferencija je okupila visoke dužnosnike na svim razinama vlasti u BiH, predstavnike Europske komisije i šefove timova za pregovore o članstvu u Europsku uniju iz zemalja regije u cilju informiranja donositelja odluka svih razina vlasti u BiH te predstavljanja obveza koje predstoje u procesu pristupnih pregovora s Europskom unijom.

23.5.2024Predsjedateljica Krišto s direktoricom Ureda EBRD-a za BiH Naessl

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu s direktoricom Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za BiH Manuelom Naessl o unapređenju suradnje Bosne i Hercegovine s ovom financijskom institucijom te o provedbi Plana rasta za zapadni Balkan.

23.5.2024Predsjedateljica Krišto razgovarala s veleposlanikom Irske u BiH Farrellom

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu s veleposlanikom Irske u BiH Adrianom Farrellom o odnosima dvije zemlje te o aktivnostima koje se provode u procesu integriranja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, nakon odluke Europskog vijeća o otvaranju pregovora.